Connect with us
banner ad

National

EXPLOZIV! Parlamentari ca-n codru: 127 de deputaţi şi senatori PSD modifică substanţial Codul Silvic

Published

on

padure drum

O portiţă pentru defrişări, înjumătăţirea suprafeţei pe care România ar trebui să o împădurească până în 2030 şi posibilitatea ca RA-APPS să-şi înfiinţeze propriul ocol silvic.

Aceastea sunt principalele prevederi ale noului Cod Silvic, propus de 127 de deputaţi şi senatori PSD, care a trecut cu uşurinţă de Senat şi urmează să fie adoptat şi de Camera Deputaţilor prin procedură de urgenţă. Astfel, prin amendamentele propuse, din fondul forestier naţional vor fi scoase perdelele forestiere de protecţie, jnepenişurile şi păşunile, care vor putea fi defrişate cu riscul alunecărilor de teren şi al altor efecte ale inundaţiilor.

Un nou Cod Silvic îşi face drum prin Parlament. De data aceasta, este vorba despre un proiect amplu de modificare a codului în vigoare, iniţiat de 127 de deputaţi şi senatori PSD. Deşi la nivel oficial, proiectul nu aparţine Guvernului, printre iniţiatori se numără mai mulţi miniştri care sunt şi parlamentari, inclusiv premierul Victor Ponta, Eugen Nicolicea, ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Constantin Niţă, ministrul Economiei, Doina Pană, ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, şi Rovana Plumb, ministrul Muncii.

Susţinut de ministrul de resort, noul cod silvic elimină literele i), j) şi k) ale articolului 1, alineatul 2. Acest amendament prevede scoaterea din fondul forestier naţional a jnepenişurilor, a perdelelor forestiere de protecţie şi a păşunilor.

Citeşte mai mult pe Gândul.info

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )