Connect with us
banner ad

Politica

Senatorul Doina Federovici: „Ceea ce se invata temeinic in scoala este un bun castigat pentru toata viata!”

Published

on

federovici la scoala

Intotdeauna scoala  trebuie privita ca un loc care te formeaza ca om: pe langa invatatura ca atare, extrem de importanta, printre colegi inveti ce inseamna prietenia, competitia si se starneste pofta de cunoastere.

Cu toate schimbarile care s-au produs de cand eram eu eleva si pana acum, cred ca imaginea copilului care intra in prima zi la scoala sau care-si revede prietenii dupa o vacanta lunga a ramas aceeasi. O bucurie nedisimulata si o energie specifica doar copilariei.

Nu e deloc usor sa fii elev … sa inveti, deoarece a invaţa inseamna a fi profund, iar profunzimea cere un efort tenace. Anii de scoala – cei mai frumosi din viata unui om – sunt, in primul rand, ani de invatatura, de prietenie cu cartea si nu trebuie irositi deoarece ceea ce se invaţa temeinic in scoala este un bun castigat pentru toata viata. Iubiti si onorati scoala si cadrele didactice carora le datorati tot ce aveti mai frumos pe lume – lumina mintii!

Dumneavoastra, dragi parinti, aveti datoria sa fiti puternici si optimisti. La varsta pe care o au acum, copiii au nevoie de toata iubirea si atentia dumneavoastra. Fiti alaturi de ei, incurajati-i catre carte, ajutati-i sa se dezvolte. Oferiti-le sansa de a ajunge oameni de nadejde. Fiţi alaturi de dascali pe acest drum al educatiei, care porneste de acasa si se definitiveaza la şcoala.

Dragi dascali, rezultatele elevilor depind in mare masura de domniile voastre, cei care aveti nobila menire de formare a noilor generatii. Dar aveti si o mare responsabilitate care va obliga la performanta si umanism in actul formarii complexe pe care il presupune educatia. Am  convingerea ca veti starui in cultivarea modelelor sociale veritabile si astfel, cu ratiune si maiestrie, sa  impliniti drumul performantei didactice.

Va asigur ca aveti aprecierea si respectul nostru pentru nobila misiune pe care v-ati asumat-o, dar si pentru faptul ca in fiecare zi gasiti resurse interioare pentru a face fiecare copil sa zambeasca.

Dragi copii, va doresc teme usoare si note mari, parintilor vostri calm si toleranta iar dascalilor puterea de duce la bun sfarsit acest nou inceput.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )