Connect with us

Economic

VEZI reacţia firmei Victor Construct cu privire la dezastrul de pe strada Primăverii

Published

on

strada primaverii21august (9)

COMUNICAT Având în vedere declaraţiile apărute în ultima perioadă în mass-media din Botoşani referitoare la obiectivul „Reabilitare şi modernizare strada Primăverii”, ţinem să aducem la cunoştinţa locuitorilor municipiului Botoşani câteva aspecte care au fost trecute cu vederea, mai mult sau mai puţin intenţionat, de cei care şi-au exprimat opinia asupra acestui subiect.

– Suntem cu două luni în avans faţă de graficul acceptat de către beneficiar, Primăria MunicipiuluiBotoşani. Contractul de execuţie lucrări este semnat în octombrie 2013 cu termen de execuţie 24 luni (2 ani).Termenul de execuţie de 2 ani pentru aceasta lucrare nu a fost stabilit de firma Victor Construct, ci a fost stabilit şi impus de Primăria Municipiului Botoşani.

– După decaparea stratului de asfalt – 10 cm cum prevede proiectul tehnic – am identificat probleme majore privind infrastructura străzii. Aceste probleme au fost aduse la cunoştinta beneficiarului (Primăria Municipiului Botoşani) prin adrese şi note de şantier, dar nici până la această dată nu am primit un răspuns.
– Proiectul a suferit modificări faţă de soluţia iniţială adăugându-se porţiunea pavată de o parte şi de alta a şinelor de tramvai – soluţie tehnică cerută de către beneficiar, respectiv Primăria Municipiului Botoşani.
– Lucrările decurg greu şi din cauza faptului că strada este aglomerată cu maşinile care sunt parcate de o parte şi de alta a străzii, precumşi a traficului intens din zonă. S-a luat în calcul închiderea totală a străzii dar acest aspect ar crea disfuncţionalităţi majore şi disconfort riveranilor astfel încât am hotărât să lucrăm cu strada funcţională cu toate că este mai dificil şi creează probleme foarte mari.
– Referitor la lipsa de experienţă pe acest sector de lucrări, de care se face discuţie, precizăm că am ofertat aceasta lucrare împreună cu asociatul nostru Delta Con specializat în lucrări de drumuri, inclusiv în lucrări de turnare a asfaltului, care pune la dispoziţia Asocierii tehnicieni şi specialişti calificaţi.
– Precizăm că Primăria Municipiului Botoşani nu ne-a trimis nici o adresă oficială prin care să solicite urgentarea lucrărilor. Dimpotrivă, nu ni s-a răspuns la o adresă prin care ne arătam disponibilitatea de a termina lucrările în decursul acestui an şi în care întrebam dacă Primăria Municipiului Botoşani are prevăzute în buget fondurile necesare pentru achitarea lucrării în cazul în care terminăm lucrările în avans.

Dorim să asigurăm locuitorii municipiului Botoşani că firma SC Victor Construct SRL va face tot posibilul pentru a finaliza lucrarea în bune condiţii, împreună cu celelalte părţi implicate. Ne exprimăm şi pe această cale disponibilitatea de a dialoga şi de a găsi de comun acord soluţii care să reducă la maximum disconfortul creat botoşănenilor.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad