Connect with us

National

TRAIAN BĂSESCU: 99,99% ROMÂNIA nu va fi atacată de RUSIA

Published

on

basescu

Într-o lungă conferință de presă, șeful statului a reluat concluziile summit-ului NATO din Țara Galilor, a vorbit despre amenințările la adresa României și i-a dat un răspuns președintelui Ucrainei.

“România este în urma deciziilor summit-ului NATO din Țara Galilor o țară ce va fi apărată în orice scenariu de război. NATO nu are un buget la Bruxelles pe care îl distribuie țărilor, ci statele care vor trebui să contribuie prin protejarea prin forțe navale, aeriene, terestre, vor scoate bani din buzunar pentru securitatea României.

Am subliniat lanțul de conflicte înghețate din jurul Mării Negre. Toate conflictele sunt controlate de Federația Rusă și pot fi activate, încălzite pe rând sau toate odată. În urma anexării Crimeei, flota de la Sevastopol a Rusiei se află doar la 160 de mile marine de frontiera României. Acolo se află crucișătorul Moscova, fregate, distrugătoare, care în 6 ore pot fi pe coasta românească a Mării Negre. Ucraina. Evenimentele din Ucraina care au fost pentru noi un argument formidabil care demonstrează că Rusia poate acționa irațional. Și atunci de ce să excluzi posibilitatea ca și asupra țării tale (României, n.red.) s-ar putea produce asta. În proporție de 99,9% o agresiune asupra României din partea Rusiei nu se poate produce. Dar rămâne un 0.01%.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad