Connect with us

National

John McCain: Putin vrea să refacă Imperiul Rus, care să includă Ucraina, Republica Moldova şi Ţările Baltice

Published

on

putin

Vladimir Putin vrea să restabilească vechiul Imperiu Rus, care să includă Ucraina, R. Moldova şi Ţările Baltice, a declarat senatorul republican John McCain, calificând drept “ruşinos” refuzul Occidentului de a furniza Ucrainei armament şi informaţii militare.

Preşedintele rus Vladimir Putin a dobândit “de facto controlul asupra estului Ucrainei”, a declarat McCain, un membru influent al Comisiei pentru Afaceri Externe din Senat, într-un interviu acordat CNBC.

“Calculează de la zi la zi”, a declarat el, referindu-se la mişcările lui Putin, “care este reacţia la ceea ce face”. El a adăugat că în opinia sa, scopul lui Putin este să “restabilească vechiul imperiu rus, care include Ucraina, R.Moldova, ţările baltice”. “Apoi va profita de ceea ce percepe ca fiind o slăbiciune. Şi aceasta poate conduce la crize foarte grave”, a adăugat el.
Congresmenul a mers în Ucraina în repetate rânduri pentru a-şi exprima sprijinul faţă de această ţară. În decembrie, el s-a adresat protestatarilor proeuropeni care cereau înlăturarea de la putere a preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici.
Citeşte mai mult pe Mediafax

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad