Connect with us
banner ad

Educatie

Elevii pot beneficia de credite bancare. AMENZI URIAŞE pentru părinţii care nu asigură școlarizarea

Published

on

elevi in curtea scolii1

Potrivit unui proiect al Ministerului Educaţiei, aflat în dezbatere publică, elevii pot beneficia de credite oferite de bănci pentru continuarea studiilor. De asemenea, părinţii care nu asigură şcolarizarea elevilor vor fi amendaţi.

Este vorba de “Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ”, publicat pe site-ul EDU.RO, care prevede că elevii pot beneficia şi de bursă pe baza unui de contract încheiat cu societăţi economice, ori cu alte persoane juridice sau fizice.

De asemenea, în condiţiile legii, elevii pot beneficia de credite oferite de bănci pentru continuarea studiilor, dar şi de burse de burse, potrivit prevederilor legale.
Proiectul mai prevede că elevii pot beneficia de suport financiar şi din sursele extrabugetare ale unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, în condiţiile legii. Unităţile de învăţământ preuniversitar sunt obligate să asigure elevilor servicii complementare cum ar fi: consilierea şi informarea elevilor de către cadrele didactice, în afara orelor de curs sau de instruire practică, consilierea în scopul orientării profesionale, consilierea psihologică şi socială prin personal de specialitate.
Potrivit aceluiaşi proiect, statul acordă premii, burse, locuri în tabere şi alte asemenea stimulente materiale elevilor cu performanţe şcolare înalte, precum şi celor cu rezultate remarcabile în educaţia şi formarea lor profesională sau în activităţi culturale şi sportive.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET   

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )