Connect with us
banner ad

National

Ucraina şi separatiştii proruşi au semnat acordul de încetare a focului. Kievul ordonă încetarea ostilităţilor

Published

on

razboi ucraina

Reprezentanţii Kievului şi ai republicilor populare autoproclamate Doneţk şi Lugansk au semnat la Minsk, în cadrul negocierilor cu participarea OSCE, un acord de încetare a focului în regiunea Donbas, începând de vineri, orele locale 18.00, informează RIA Novosti şi Interfax, care citează surse apropiate negocierilor.

Preşedintele Poroşenko a ordonat vineri armatei ucrainene încetarea ostilităţilor în estul ţării, începând cu orele 15.00 GMT, informează agenţiile de presă internaţionale, citate de Agerpres.

‘Ordon şefului Statului Major al forţelor armate (ucrainene) încetarea ostilităţilor, începând cu orele locale 18.00 (15.00 GMT), 5 septembrie’, a declarat preşedintele ucrainean, citat de biroul său de presă. Un acord de încetare a focului a fost semnat vineri, la Minsk, în cadrul unor negocieri cu participarea OSCE, între Kiev şi reprezentanţii autoproclamatelor republici populare Doneţk şi Lugansk
Update 16:53 La negocierile de la Minsk iau parte fostul preşedinte ucrainean Leonid Kravciuc, ambasadorul rus în Ucraina Mihail Zurabov şi liderii “republicilor populare” de la Doneţk şi Lugansk.
Update: 16:50 Liderii occidentali au în vedere noi sancţiuni împotriva Rusiei. Occidentul acuză Rusia că trimite armament şi trupe pentru a-i susţine pe insurgenţi în estul Ucrainei, însă Moscova dezminte aceste acuzaţii.
“A fost semnat un protocol de încetare a focului, începând de vineri, orele 18.00. Protocolul constă din 14 puncte, care includ toate aspectele de control, schimb de prizonieri şi alte probleme”, a precizat interlocutorul Interfax.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )