Connect with us
banner ad

Sanatate

Criză de medici şi asistenţi la Mavromati

Published

on

spital tratament3

Zeci de  medici, sute de asistenti si de infirmieri lipsesc din sectiile Spitalului Judetean de Urgenta si putem vorbi de cea mai grava criza de specialisti din ultimii  ani.

Dupa organigrama, in spital ar trebui sa lucreze peste 2.800 de salariati, dar sunt  in prezent doar  2.120 de lucratori. La medici, in loc de 280, sunt 225, iar la asistenti medicali sunt 1.040, din  1.370 de posturi.
Problema este ca multe cadre medicale au plecat sa munceasca in spitalele din strainatate, unde sunt platite mult mai bine, deficitul de personal s-a acutizat si numarul bolnavilor a crescut.

” Se stie exodul de personal medical, doctori si asistenti, chiar si infirmiere pleaca la munca in strainatate. Numai la mine in sectie, in ultimii ani au plecat vreo opt infirmiere”, a spus  Anton Parvu, medic sef sectia de  interne Spitalul Judetean.

Problema deficitului de cadre medicale in cel mai mare spital din judetul Botosani este una veche.

“Putem recunoaste ca exista un deficit de personal, atat in randul personalului medical, cat si randul personalului auxiliar, si ma refer aici la infirmiere, ingrijitori de curatenie si brancardieri.Cu toate acestea, pot afirma ca activitatea spitalului se desfasoara in conditii normale, uneori cu anumite sincope”, a declarat Ioan Asaftei, director de ingrijiri  Spitalul Judetean de Urgenta
Colapsul financiar prin care trece la ora actuala Spitalul Judetean de Urgenta nu permite angajari in masa. Sefii spitalului pot incadra personal pe acele posturi ramase libere in urma pensionarii cadrelor medicale.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )