Connect with us
banner ad

Social

Prefectul l-a vizitat pe băieţelul salvat de SMURD în decembrie 2012

Published

on

prefect copil mitoc

Pentru salvarea lui Luca, în iarna anului 2012, autorităţile judeţului, inclusiv prefectul Costică Macaleţi, au mobilizat forţe suplimentare. Copilul avea 9 luni şi suferea de arsuri pe faţă şi picioare în urma unui accident în bucătărie.

Drumurile de acces către Botoşani erau acoperite cu trei metri de zăpadă, din cauza acesteia Luca stând în dureri mai bine de 24 de ore. Maşini de deszăpezit, lucrători ai Situaţiilor de Urgenţă, jandarmi şi militari au luptat cu munţii de zăpadă pentru ca micuţul să poată fi preluat de o ambulanţă, ulterior de un elicopter şi dus la Bucureşti.

De atunci prefectul Costică Macaleţi a vizitat în repetate rânduri familia lui Luca, uneori cu tot cu doamna Macaleţi, ajutându-i pe cei doi soţi din comuna Mitoc ce cresc patru copii. Ultima vizită făcută de reprezentantul Guvernului în teritoriu a avut loc în urmă cu două zile, prefectul fiind plăcut impresionat de cât de frumos se dezvoltă băieţelul. În vârstă de 2 ani şi jumătate, Luca nu mai are nici o cicatrice pe faţă, fuge mâncând pământul şi vorbeşte de toate, după ce trece peste emoţiile pe care i le creează musafirii.

Familia are posibilităţi financiare reduse, singurele bunuri deţinute fiind casa şi un cal. Prefectul le-a făcut cadou o junică, pe care o cresc cu nerăbdare, aşteptând să bea lapte de la ea. În zona Mitocului nu se prea găseşte lemn, de aceea oamenii aleg alte variante de combustibil, tizicul fiind încă folosit. Cei trei fraţi ai lui Luca sunt şcolari şi au rezultate foarte bune la învăţătură, iar, în plus, în fiecare Duminică, întreaga familie merge la biserică. Monica, mama lui Luca spune că se roagă şi acum pentru ca Dumnezeu să dea sănătate şi ajutor celor care i-au salvat băieţelul de la durere. „A fost o minune de la Dumnezeu că Luca s-a făcut sănătos şi că am întâlnit oameni aşa buni, că avem acum prieteni  care ne ajută în continuare.”, sunt vorbele Monicăi.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )