Connect with us

Sanatate

Internările de zi reprezintă o mare problemă pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă

Published

on

iliutaspital1

Dupa noua regula, omul vine cu bilet de la medicul de familie, se interneaza, face analize si alte investigatii si pleaca, dupa cel mult o zi. Si se intoarce si a doua zi, daca medicul considera ca are nevoie de mai multe investigatii.

Cum multi dintre pacienti sunt din judet, de la zeci de kilometri distanta, inchiputi-va cat de greu devine accesul bolnavului la serviciile sistemului sanitar.
“Este avuta in vedere cresterea veniturilor pe care Casa de Sanatate le deconteaza prin internarile de zi, dar aici ar mai trebui spus un singur lucru: sa nu uitam ca internarile de zi se adreseaza celor care isi permit sa vina ziua la spital si seara sa plece acasa. De la Santa Mare sau de la Crasnaleuca este mai greu sa faci internare de zi la Botosani”, a spus Gheorghe Sorescu, vicepresedinte Consiliul Judetean.

O alta problema semnalata de medici este faptul ca spitalizarea de zi ar trebui facuta si in cazul unor interventii chirurgicale usoare. Adica, omul vine si se interneaza, face analize,e operat si pleaca dupa 24 de ore. Doar ca, la Botosani, cadrele medicale nu dispun de aparatura de ultima ora care sa le permita acest lucru.

“Ne ingradesc foarte mult diagnosticile si in special procedurile chirugicale pentru ca aceste internari de zi pe proceduri chirurgicale necesita aparatura medicala, si anume aparatura medicala de inalta performanta moderna, adica: lasere ORL, microscoape noi, eu ma refer la sfera ORL-Oftalmologie care sunt specialitatile unde internarile de zi si interventiile pentru spitalizari de zi ar trebui sa fie in numar mai mare, dar nu putem neavand aceasta aparatura”, a declarat Mihaela Miler,director medical Spitalul Judetean de Urgenta.

Pe lista Ministerului Sanatatii, la internari de zi se regasesc febra, otita, lesinul, durerile de cap, reactiile alergice, dar si adenomul de prostata, pietrele la rinichi, avortul, ocluzia intestinala.

Va reamintim ca in luna iulie, dupa contractul cu casa de sanatate, in spital trebuiau sa fie 3.900 de internari de zi. S-au facut doar 3.008 spitalizari de zi, iar din acest motiv unitatea a pierdut 300.000 de lei. O suma colosala, pentru un spital care se confrunta cu mari lipsuri financiare.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )