Connect with us
banner ad

Politica

Doina Federovici: Marea migraţie politică a avut loc când PNL a plecat de la USL spre PDL

Published

on

doinafederovici sept 2014

Vicepreşedintele PSD Botoşani, Doina Federovici, a declarat că ordonanţa de urgenţă privind migraţia aleşilor locali, aprobată la începutul săptămânii de Guvern, reprezintă o reparaţie pentru deturnarea voinţei alegătorilor care au votat la alegerile din 2012 prin migrarea PNL de la USL către PDL.

Potrivit acesteia, prin constituirea Alianţei Răului PNL-PDL întâi la Botoşani şi apoi la nivel naţional, votul masiv pentru USL şi împotriva regimului Băsescu a fost deturnat. La doar doi ani de la alegeri, liberalii au trădat românii care au votat USL şi au migrat în masă către PDL şi Traian Băsescu.

“În 2012 au fost două mari blocuri politice – unul pro Băsescu, reprezentat de PDL, si altul anti- Băsescu reprezentat de USL. Sunt foarte mulţi primari PNL care au fost aleşi pentru poziţia lor anti-Băsescu iar acum ei sunt forţaţi să susţină Alianţa Răului PDL-PNL. Ce le spun aceşti primari oamenilor care i-au votat? Cum justifică ei în faţa lor faptul că în urmă cu doi ani ei erau anti-Băsescu şi anti-PDL iar acum sunt în aceeaşi tabără cu ei? Ordonanţa dată de guvern le permite aleşilor locali să revină pe poziţia din care au fost aleşi”, a declarat senatorul PSD, Doina Federovici.

Odată cu ruperea USL şi constituirea Alianţei Răului PNL-PDL, mai mulţi aleşi locali ai PNL şi-au manifestat intenţia de a continua proiectul USL alături de PSD şi au refuzat asocierea cu PDL şi regimul Băsescu. Printre aceştia se numără şi primarul oraşului Săveni, Relu Tîrzioru. La începutul săptămânii, şi Dumitru Chelariu, primarul din Pomârla a anunţat la rândul său, trecerea sa la PSD.

“Marea migraţie politică a avut loc când PNL a plecat de la USL spre PDL. Liberalii au întors armele, însă decizia a fost luată de câţiva lideri de la centru. Primarii, consilierii locali şi judeţeni liberali nu au fost întrebaţi dacă sunt de acord. Ei au fost forţaţi să meargă în noua Alianţă a Răului, sub ameninţarea pierderii mandatului”, a declarat Doina Federovici.

PSD Botoşani declară că aleşii social-democraţi rămân consecvenţi şi sprijină în continuare programul de guvernare al USL. Totodată, aceştia fac un apel către toţi aleşii locali care se simt trădaţi de actuala configuraţie politică de dreapta să rămână continuatorii proiectului USL.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )