Connect with us
banner ad

Sport

VEZI cât vor costa încălzirea gazonului şi nocturna la un meci pe Municipal, în sezonul de iarnă

Published

on

nocturna botosani

Botoşaniul are un stadion care îndeplineşte toate condiţiile pentru disputarea meciurilor de Liga I. Instalaţia de încălzire a terenului şi nocturna au fost montate şi toţi iubitorii fotbalului aşteaptă meciul cu Dinamo când va fi inaugurată investiţia.

Marea problemă este că odată cu punerea în funcţiune a nocturnei şi instalaţiei de încălzire a terenului, costurile privind energia electrică vor creşte considerabil. Viceprimarul Eugen Ţurcanu susţine că din estimările făcute, în perioada de iarnă când funcţionează ambele instalaţii, factura la energie electrică pentru un meci pe Municipal va ajunge la 5000 de euro.

„Dacă o să fie o iarnă precum cea din urmă cu doi ani, vom avea o problemă. Energia ne va costa 4000-5000 de euro, dacă nu chiar mai mult. La încălzirea gazonului este un consum de 700 de kw la oră. Teoretic, acea instalaţie ar trebui să funcţioneze non stop.  La nocturnă se consumă în jur de 400 de kw la oră. La început va funcţiona la o treime din capacitate iar cu jumătate de oră înainte de începerea meciului se aprinde la capacitatea maximă. După ce se termină meciul şi până pleacă ultimul spectator se reduce intensitatea. Nocturna nu presupune nişte cheltuieli foarte mari”, a spus Eugen Ţurcanu.

Viceprimarul vrea ca stadionul să fie dat în folosinţă gratuită clubului FC Botoşani iar acesta să plătească toate cheltuielile legate de utilităţi şi întreţinere.

„Mie mi se pare corect ca aceste cheltuieli să fie preluate de către club. Noi am făcut investiţiile iar partea aceasta de întreţinere ar trebuie să o facă dumnealor. Cu nocturnă şi încălzirea gazonului, cheltuiele într-o lună pot ajunge la 15.000 de euro”, a mai spus Eugen Ţurcanu.

În momentul de faţă, stadionul Municipal este în proprietatea primăriei iar clubul FC Botoşani plăteşte chirie.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )