Connect with us
banner ad

Economic

Una din cele mai mari companii botoşănene a câştigat o licitaţie de 96 de milioane de lei dar nu poate demara lucrările

Published

on

cet iasi foto Curierul de Iasi

foto Curierul de Iasi

Cel mai mare proiect al Primariei Iasi, in valoare de aproape 120 milioane de lei, este aproape sa fie pierdut din cauza incompetentei de care dau dovada autoritatile locale.

Este vorba despre un proiect pentru montarea unei instalatii de desulfurare la CET II Holboca, prin care termocentrala ar fi trebuit sa se incadreze in normele de poluare prin obtinerea Autorizatiei Integrate de Mediu si sa intre in directivele Uniunii Europene, iar astfel Uniunea Europeana sa dea avizul de functionare. Aceste lucruri trebuiau finalizate inca din 2013, insa din cauza unor procese absurde, uriasa suma oferita de UE in cel mai valoros proiect din Iasi s-ar putea duce pe apa sambetei.

In mod normal, fondurile venite de la UE puteau fi folosite pana in 2013. Edilii s-au grabit sa semneze contractele, insa au nimerit cum nu se putea mai prost. Luna trecuta, alesii locali se laudau ca au reusit sa semneze contractul pentru reducerea poluarii cu Elsaco Botosani si TMUCB, societate aproape de faliment, in schimbul sumei de 96 milioane de lei, plus TVA, iar astfel a fost prelungit si termenul de implementare pana in 2015.

Insa lucrurile nu au fost clarificate in justitie pentru ca Alstom Romania a atacat in instanta atat Primaria, cat si firma Elsaco la Tribunalul Iasi intr-un proces de litigiu privind achizitiile publice. Acest lucru se intampla in conditiile in care lucrarile nu au fost incepute nici macar in faza de proiect, iar termenul impus de UE pentru implementare a fost deja amanat in repetate randuri. “Contestatiile acestea ne-au incurcat, putem spune, prin prisma limitarii duratei de timp pana la care este posibila inchiderea proiectului. Pe aceasta piata, concurenta este insa foarte acerba si se merge pana la capat“, a declarat Cornel Bulibenchi, director in cadrul Elsaco.

Citeşte mai mult pe BZI.ro

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )