Connect with us

Educatie

Rezultate dezastruoase la sesiunea de toamnă a bacalaureatului

Published

on

bac elevi

O treime dintre candidatii inscrisi la sesiunea a doua a examenului de maturitate au reusit sa obtine note de trecere. Mediile de 9 si 10 au lipsit cu desavarsire, o singura medie intre 8 si 8,99 a apartinut unui elev de la Colegiul Economic. Mai putin de 30 de candidati au reusit sa obtina medii intre 7 si 7,99.

La nivelul judetului Botosani rata de promovare este de 33,2%. 282 de candidati au fost declarati admisi, 567 respinsi, in timp ce 147 de candidati nu s-au mai prezentat sa sustina examenul.

“In ceea ce priveste comparatia cu procentul la nivel de tara suntem in prima jumatate, ceea ce este un lucru normal. Nu am avut, sa spun un rezultat spectaculos la aceasta sesiune, nici nu ne asteptam. Daca e sa compar rezultatele de la Balaurreat din aceasta sesiune cu rezultatele de anul trecut din sesiune august-septembrie pot sa spun ca procentul  de promovabilitate a crescut cu aproximativ 10 %”, a declarat Mihaela Hunca, inspector general ISJ.
Candidatii pot depune contestatii in cursul zilei de astazi, urmand ca rezultatele finale sa fie publicate pe 4 septembrie.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad