Connect with us

Evenimente

Panică la Broscăuţi. Un tren cu călători a luat foc FOTO

Published

on

tren in flacari (4)

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost solicitat în această dimineaţă, puţin înainte de ora 06.00, să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la unul dintre vagoanele trenului Dorohoi – Iaşi, în apropiere de localitatea Broscăuţi.

Trenul era format din două automotoare, fiecare cu câte două compartimente cu intrări separate. Doar în primul automotor erau călători. Incendiul s-a produs la cel de-al doilea automotor, la scurt timp după ce trenul a plecat din gara Dorohoi. Mecanicul de tren a oprit imediat şi a reuşit să decupleze cele două automotoare. Călătorii şi-au continuat drumul spre Iaşi, cu întârziere de aproape o oră.

Spre locul indicat s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, cu două autospeciale cu apă şi spumă.

La sosirea gărzii de intervenţie, incendiul se manifesta la compartimentul motor şi cel de călători, existând riscul ca flăcările să se extindă la vagonul alăturat. Totodată, exista pericol de explozie, întrucât rezervorul plin cu carburant era aproape de focar.

Intervenţia a durat mai mult de o oră. Au ars elementele combustibile ale compartimentului motor, 52 scaune tapiţate, au fost distruse 16 geamuri şi degradată caroseria pe o suprafaţă de cca. 20 m .p.. S-a protejat de foc un alt vagon de călători.

Cauza probabilă de incendiu o constituie un scurtcircuit la instalaţia electrică a motorului. Nu au existat victime. Intervenţia a fost îngreunată de drumul greu accesibil.

tren in flacari (6) tren in flacari (3) tren in flacari (2) tren in flacari (1)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad