Connect with us

Administratie

GAFĂ uriaşă a primăriei în cazul Străzii Primăverii. Autorităţile sunt la mâna constructorului

Published

on

strada primaverii21august (6)

Primarul Ovidiu Portariuc a dorit să se ocupe personal de proiectul privind modernizarea Străzii Primăverii, cea mai mare investiţie pe infrastructura rutieră care se derulează în acest moment în municipiul Botoşani. Lipsa de experienţă a edilului a făcut ca primăria să ajungă la mâna constructorului.

Prima gafă uriaşă a fost programarea lucrărilor pe o perioadă de doi ani de zile, fără a impune constructorului o anumită modalitate de lucru şi nişte teremene clare. Atât constructorii cât şi foştii viceprimari ai municipiului Botoşani spun că nu se justifică acest termen de doi ani. „Nu ştiu de ce s-a dat un termen atât de mare. Este o stradă care are doikilometri şi ceva. S-a  făcut drumul Botoşani –Suceava în nouă luni şi nu putem facem doi kilometri într-un an… Este foarte mult”, a spus fostul viceprimar Cătălin Alexa.

Nu sunt bani pentru finalizarea lucrărilor

Reprezentanţii primăriei au recunoscut că Victor Mihalachi, patronul firmei Victor Construct, are dreptate când acuză că nu sunt bani. Primăria a programat lucrările pe o perioadă de doi ani deoarece nu avea fondurile necesare. În condiţiile în care anul acesta s-au alocat doar o parte din bani, constructorul nu are niciun interes să finalizeze lucrarea.

strada primaverii 30iulie4

„Noi am alocat o parte din bani. Când s-a iniţiat acest proiect şi s-a dat un termen de lucru de doi ani de zile, s-a avut în vedere şi această problemă a finanţării. Indiferent de finanţarea pe care o facem noi, nu trebuia creat acest disconfort. Se putea lucra pe porţiuni mici. Lucrarea a fost prost gestionată din start”, a precizat Cătălina Lupaşcu.

Zeci de reclamaţii de la cetăţeni

În ultima lună, zeci de botoşăneni au fost la primărie şi au reclamat ceea ce se întâmplă pe strada Primăverii şi faptul că nu se lucrează. Viceprimarul Cătălina Lupaşcu susţine că nu le-a putut da niciun răspuns acestora deoarece problema este gestionată exclusiv de primarul Ovidiu Portariuc.

„Nu cred că ar fi trebuit să li se creeze cetăţenilor din zona Primăverii, un disconfort total. Trebuie să se lucreze pe porţiuni iar cetăţenii să beneficieze de un minim de confort. Am avut mulţi cetăţeni în audienţă care au reclamat că nu se lucrează. Din păcate, noi viceprimarii nu putem interveni deoarece se ocupă domnul primar. Consider că s-a plecat greşit de la caietul de sarcini. Atâta timp cât am lăsat la dispoziţia constructorului şi am oferit un termen atât de lung, e clar că apar probleme. Cel care gestionează această investiţie este domnul Ovidiu Portariuc”, a afirmat Cătălin Lupaşcu.

strada primaverii 30iulie

Cum trebuia lucrat?

Fostul viceprimar Cătălin Alexa consideră că haosul de pe strada Primăverii i se datorează exclusiv primarului Ovidiu Portariuc. El spune că lucrările ar fi trebuit executate pe tronsoane şi astfel nu ar mai fi fost aceste probleme cu circulaţia.

„Se vede şi experienţa domnului primar. E primul drum pe care îl gestionează în viaţa lui. Drumul trebuia împărţit în trei tronsoane. Tronsonul Sucevei-Onicescu, tronsonul Onicescu – George Enescu şi George Enescu – Mihail Kogălniceanu. Trebuiau atacate pe rând şi nu toate în acelaşi timp. În zona trotuarelor lucrurile au mers bine pentru că vorbim de un constructor care a mai lucrat în oraş, a făcut toate zone pietonale. În zona de asfalt e o problemă mult mai mare. Neavând experienţă, domnul primar i-a lăsat libertate constructorului iar constructorul îşi face de cap acum”, a precizat Cătălin Alexa.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad