Connect with us

Sanatate

Mămicile au dat buluc la Maternitate să-şi vaccineze bebeluşii

Published

on

vaccin bebelusi

Zeci de mamici au venit, astazi dimineata la sectia de obstetrica si ginecologie ca sa-si vaccineze pruncii contra tuberculozei, dupa ce au fost informate ca dozele au ajuns si la Botosani. Printre ele au fost si mamici cu bebelusi de  aproape doua luni.

In perioada cat vaccinul contra tuberculozei a  lipsit din maternitate, 310 bebelusi au fost trimisi  acasa fara a fi fost imunizati impotriva bolii.

Centrul Judetean a fost deschis la sectia de  obstetrica si ginecologie si functioneaza de luni pana vineri, intre orele 09:00 si 13:00.
Pentru vaccinare este  necesara o adeverinta de  la medicul de familie.
“Centrul Judetean pentru vaccinarea bebelusilor impotriva tuberculozei functioneaza, zilnic, intre orele 09:00-13:00. Bebelusii consultati de medicii de familie se prezinta cu biletul de trimitere pentru a fi imunizati BCG. Acolo, este personal de specialitate care efectueaza vaccinarea cu vaccin contra tuberculozei”, a declarat Ioan Asaftei, director de ingrijiri  Spitalul Judetean de Urgenta

Copiilor cu varste de peste 6 luni, nevaccinati  BCG, li se va administra vaccin doar dupa  testarea la Spitalul de Pneumoftiziologie  Botosani, iar medicul specialist va stabili daca  sunt clinic sanatos.

vaccin bebelusi1 vaccin

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad