Connect with us

Reportaj

Zeci de botoşăneni au sărit în ajutorul măicuţelor de la schitul mistuit de flăcări GALERIE FOTO

Published

on

schit lebada (1)

Cand au auzit de necazul celor noua maici de la Manastirea “Inaltarea Sfintei Cruci”, din proprie initiativa, mai multi botosani au sarit sa le ajute cu alimente, paturi, apa sau chiar sa puna umarul la treaba si sa care toate resturile care au ramas in urma incendiului puternic.

De trei nopti, maicile s-au odihnit intr-un modul oferit de comitetul pentru situatii de urgenta. Practic, focul devastator le-a lasat fara un acoperis deasupra capului. De altfel, alte trei module urmeaza sa fie montate in preajma schitului, iar sefii judetului vor cere ajutor banesc de la Ministerul Culturii pentru recontructia schitului.

schit lebada (11)

“Foarte multi oameni ne-au sarit in ajutor. Pompierii ne ajuta foarte mult, ne-au carat apa si ne-au adus un modul, si urmeaza sa ne aduca alte trei ca sa avem unde sa punem bunurile si sa ne adapostim. Acuma ne descurcam mai bine, oamenii ne ajuta, ne-am mai linistit si noi ca eram foarte necajite dupa tot ce s-a intamplat”, a declarat Maica Filofteea Stanca.

Prefectului judetului va face o intampinare la Ministerul Culturii pentru a cere ajutor.

“O să facem o intampinare la Ministerul Culturii pentru a solicita un ajutor pentru refacerea chiliilor si acoperisului, distruse in incendiu”,a spus Costica Macaleti, prefect judetul  Botosani.

Va reamintim ca un incendiu violent a distrus vineri dimineata chiliile maicutelor de la  Manastirea “Inaltarea Sfintei Cruci”.
Veniti la fata locului cu opt autospeciale cu apa  cu spuma, peste 40 de pompieri au luptat trei ore  cu flacarile inalte de cativa metri.

incendiu biserica (4)

Focul devastator a pornit cel mai sigur de la o  candela sau o lumanare lasata aprinsa.Pompierii au reusit sa salveze si sa protejeze  de foc biserica si o parte din bunurile aflate la  parterul si la etajul I al corpului chiliilor.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad