Connect with us

Sport

Surpriză de proporţii în Liga I. Ceahlăul se impune în Ghencea

Published

on

steaua - ceahlaul

Foto: Prosport.ro

Campioana României a suferit prima înfrângere în campionat, scor 0-1, în faţa echipei antrenate de Florin Marin şi a jucat în final fără Filip şi Chipciu, ambii eliminaţi.

Puţini suporteri ai campioanei României au preferat să se smulgă din sânul familiei sau din compania prietenilor, sâmbătă seara, pentru a veni la un meci pe vechea arena din Ghencea. Mai ales când adversarul Stelei s-a numit Ceahlăul. Interesul scăzut a dezvăluit o atmosferă dezolantă pe stadionul care aparţine de MApN, iar jocul din teren, cel puţin în prima repriză, a fost la fel de sărac din punct de vedere calitativ. Gâlcă a obişnuit pe toată lumea să odihnească foarte mulţi titulari înaintea unui meci din cupele europene. Astfel că partida cu Ceahlăul, programată chiar înaintea returului de milioane de euro cu Ludogoreţ, n-a făcut excepţie.

Arlauskis “s-a rupt” şi a devenit in cert pentru returul cu Ludogoreţ

O linie de fund compusă din Râpă, Luchin, Filip, Toşca putea periclita poarta lui Arlauskis. Flancul stâng al Stelei, cu Toşca şi Pârvulescu, a fost culoarul preferat de atac al oaspeţilor. În urma unui corner de pe dreapta, Achim a fost primul adversar care a ameninţat poarta campionilor, în minutul 7, cu o lovitură de cap. Arlauskis a prins mingea pe linia porţii. Tot Achim a trimis o ghiulea de la 35 de metri care l-a întins bine de tot pe lituanian, iar mingea a fost respinsă cu greu în corner.
Steauaa fost sterilă în atac. În minutul 10, centrarea foarte bună pe 6 metri a luiRâpă a trecut prin faţa neputinciosului fotbalist transferat iarna trecută de la  Bastia. Steaua avea dificultăţi în faţă, dar şi în defensivă. Accidentarea lui Arlauskis din minutul 38 a venit precum un semn rău. Ceahlăul a prins curaj din ce în ce mai mult. Cea mai mare ocazie a primei reprize a fost irosită de oaspeţi. Cu cinci minute înainte de pauză, Popadiuc s-a trezit faţă în faţă cu Niţă, dar a căutat colţul lung şi a tras pe lângă.

A intrat Sânmărtean şi a dat gol Achim

După ce la pauză, Gâlcă a efectuat două schimbări şi i-a introdus pe Popa şi Sânmărtean, aplaudat frenetic încă de când a ieşit la încălzire, se părea că Steaua se varidica la statutul pe care încearcă să şi-l apere. Dar Ceahlăul a deschis scorul prin cel mai bun fotbalist de până atunci al meciului, Alexandru Achim. În minutul 49, decarul echipei nemţene a reluat din cădere, din 6 metri, o minge venită de la Ştefănescu şi a strecurat-o în dreapta lui Niţă. Cine ar fi crezut că Steaua e condusă cu 1-0 pe propriul teren? Cine ar fi pariat pe o victorie a oaspeţilor? Suporterii formaţiei din Ghencea în niciun caz! După cum decurgea jocul puteau să îşi rupă biletele la pariuri. Steaua obişnuişte să facă o surpriză neplăcută fanilor cam o dată pe sezon.  S-a întâmplat şi în campionatul trecut cu Vaslui, echipă care era aproape desfiinţată şi care şi-a strâns titularii în ziua meciului.

Doi stelişti, eliminaţi în finalul jocului

Gâlcă s-a enervat pe margine, a ţipat şi la propriii jucători şi la arbitri. Era normal, Steaua nu îşi crease nici până în minutul 80 o ocazie clară, ceea ce ar părea greu de crezut pentru cei care nu au văzut meciul. Finalul meciului i-a găsit în picioare pe puţinii fani veniţi la stadion. Au tot sperat într-un gol care să nu-i facă să plece de la stadion ruşinaţi. Finalul a fost incandescent. Filip a fost eliminat pentru două “galbene” şi la fel Chipciu. Un membru al staff-ului stelist a pătruns pe teren să potolească spiritele încinse ale jucătorilor stelişti. Jucătorii lui Gâlcă au digerat cu greu prima înfrângere din actualul campionat. Dar realitatea e că sâmbătă au fost penibili. Lucru care dacă se va repeta la Sofia, miercuri, îi va ustura şi din punct de vedere financiar.

STEAUA – CEAHLĂUL 0-1 (0-0)
Amarcat:Achim (49)
STEAUA: Arlauskis (36 Niţă) – Râpă, Luchin, Filip, Toşca – Breeveld, Neagu – Chipciu (cpt.), Stanciu (46 Sânmărtean), Pârvulescu (46 Ad. Popa I) – Keşeru
Rezerve:Iancu, Prepeliţă, Varela, Vâlceanu
Antrenor: Constantin Gâlcă

CEAHLĂUL: Calancea – Dumitraş, Marc, Cazan, Slavickas (58 Ţepeş-Bobu) – Popadiuc, Clonin, Al. Achim (cpt.),Chitoşcă- Ştefănescu (88 Lucas Garcia), Pavel (81 Cîrjan)
Rezerve: Jovic, Ichim,Tăbăcaru, Ad. Gheorghiu
Antrenor: Florin Marin

Sursa: Prosport.ro

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )