Connect with us

Sanatate

Deputatul Tamara Ciofu vrea înfiinţarea mai multor centre multifuncţionale şi UAMS-uri în judeţul Botoşani

Published

on

spital personal medical1

Mai multe localităţi din judeţul Botoşani care au avut în trecut spitale pot beneficia de centre medicale multifuncţionale sau de unităţi de asistenţă medico-socială. Asta susţine deputatul Tamara Ciofu care a solicitat primarilor să demareze procedurile pentru înfiinţarea acestor unităţi medicale.

„Vreau să determinăm acei primari din zonele unde s-au desfiinţat spitalele, să reînfiinţăm structuri sanitare care să fie bine dotate şi care să deservească pacienţii. Este vorba de centre multifuncţionale, unităţi de asistenţă medico-socială, care sunt finanţate prin fonduri de la Banca Mondială. În noiembrie, Ministerul Sănătăţii trebuie să facă o hartă a tuturor acestor centre. Sper să depunem la timp toate documentele necesare pentru a înfiinţa acele structuri şi să găsim soluţii să atragem medici”, a spus Tamara Ciofu care a mai solicitat primarilor să găsească soluţii şi să le ofere anumite facilităţi medicilor care vin în Botoşani.

Trebuie să găsim soluţii şi să atragem medici. Medicii care au terminat rezidenţiatul nu au unde să se angajeze. În momentul acesta, şi-au depus cereri pentru a pleca în străinătate peste 200 de asistenţi medicali şi peste 58 de medici. Nu se poate să pierdem toată valoarea umană. Am vorbit cu primarii. Se fac ANL-uri. Două-trei locuinţe ANL să rămână pentru a se aloca acelor medici d’care doresc să se stabilească în zonele noastre”, a mai adăugat Tamara Ciofu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad