Connect with us

Sanatate

Criză de medici şcolari în municipiul Botoşani. Ar trebui să fie 17 medicii dar sunt doar 7

Published

on

elevi in curtea scolii

Medicina de familie nu mai este atractivă pentru tinerii care termină facultate dar în acelaşi timp nici autorităţile locale nu au făcut absolut nimic pentru a rezolva această problemă. La ora actuală mai sunt doar şapte medici şcolari în municipiul Botoşani care trebuie să se ocupe de aproximativ 25.000 de elevi.

Deputatul Tamara Ciofu a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică, Inspectoratului Şcolar Judeţean şi Primăriei municipiului Botoşani să redeschidă cabinetele de medicină şcolară.

„În momentul acesta sunt 25.000 de elevi în municipiul Botoşani care nu au decât şapte dispensare şcolare unde să se adreseze. Am transmis o rugăminte Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani care trebuia să gestioneze şi să trimită adrese an de an către primărie şi minister. Am avut o discuţie cu doamna inspector şcolar general şi cu primarul Ovidiu Portariuc care este dispus să susţină din punct de vedere al finanţării. Încercăm să redeschidem măcar două-trei cabinete medicale la începutul anului şcolar. Au rămas rămas doar şapte medici şcolar. Legislaţia prevede un medic şcolar la 1500 de elevi iar în Botoşani este un medic şcolar la 6000 de elevi”, a spus deputatul Tamara Ciofu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad