Connect with us

Sanatate

Spitalul Judeţean pierde 3 miliarde de lei vechi din cauza internarilor de zi

Published

on

spitalul judetean Botosani

Cea mai mare  unitate medicala din judet a pierdut o suma uriasa de bani de la Casa de Sanatate, pentru ca a facut mai putine spitalizari de zi decat  erau prevazute in contract.

In luna iulie, dupa contractul cu institutia de sanatate, in spital trebuiau sa fie 3.900 de  internari de zi si s-au facut doar 3.008 spitalizari de zi. Din acest motiv unitatea medicala a pierdut  300.000 de lei.

“Din nefericire, dupa o luna de contract cu Casa de Sanatate, si ma refer la luna iulie, nu am reusit sa realizam acele venituri, adica nu am luat acei bani pe care ii puteam lua, am pierdut 3 miliarde, nu ne-am facut treaba suta la suta si atunci prima masura care este absolut fireasca este sa incercam sa ne facem treaba si sa ne luam banii de acolo. Am facut un contract mai bun decat anul trecut cu siguranta, dar trebuie sa luam banii”, a declarat Viorel Iliuta, manager Spitalul  Judetean de Urgenta

Problema este  ca multi dintre pacienti sunt batrani, provin din  mediul rural si nu pot sa faca naveta pentru acest  tip de internare. Si atunci apar problemele, pentru ca multi vor sa stea spitalizati mai multe zile. In plus, sunt multe cazuri care vin din urgenta si se interneaza in spital.
“Toate cazurile realizate in plus inseamna cheltuiala pentru spital si niciun leu venit. De aceea, noi, conducerea spitalului solicitam medicilor, prin intermediul medicilor sefi de sectie sa se incadreze in numarul de internari continue si internari de zi contractate cu casa, ca fiind principala sursa de finantare”, a adaugat Viorel Iliuta, manager Spitalul Judetean de Urgenta.
Pentru a primi bani suficienti de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, spitalul nu trebuie sa depaseasca  internarile continue contractate si sa se incadreze in numarul de internari de zi.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad