Connect with us

Sanatate

Ciofu şi Oprişanu critică managementul de la Spitalul Judeţean Botoşani. „Sănătatea nu se joacă la ruletă şi în dispute politice”

Published

on

ciofu,oprisanu

Gabriel Oprişanu, fostul director al PSD Botoşani, în prezent consilier al ministrului Sănătăţii, pune la zid conducerea Spitalului Judeţean Mavromati Botoşani pentru managementul din ultima perioadă şi pentru situaţia financiară dezastruoasă.

Oprişanu susţine că doar în ultima lună Spitalul Judeţean Mavromati a încasat cu nouă miliarde de lei vechi mai puţin din cauza neglijenţei conducerii.

„Nu este vina nimănui că ei nu reuşesc să-şi realizeze contractele. Ei nu execută bugetul. Este o deficienţă absolut managerială. Din 78 de miliarde cât pot lua lunar, ei reuşesc să ia doar 69 de miliarde. PSD nu va fi niciodată de acord cu măsuri care să vizeze personalul. Noi tragem un semnal de alarmă. Eu aş urmări execuţia bugetului în proporţie cât mai mare din că poate să-mi aloce Casa de Sănătate. Sunt secţii unde se depăşeşte numărul cazurilor contractate şi sunt alte secţii unde numărul cazurilor nu se realizează”, a spus Gabriel Oprişanu.

O poziţie la fel de critică a avut şi deputatul PSD Tamara Ciofu. Aceasta i-a cerut managerului Spitalului Judeţean Botoşani să vină cu un set de propuneri pentru redresarea situaţiei financiare şi i-a promis sprijin.

„L-am întrebat pe domnul Iliuţă: Ce să mai facem ca să ieşiţi din această situaţie? Ce anume doriţi să mai facem? Ca să poţi să fii un manager serios trebuie să ştii să ai în vedere o strategie financiară pe termen scurt şi mediu. Trebuie să ai în vedere şi acele colapsuri care pot interveni. Spitalul lucrează la cote de avarie. Domnul preşedinte Florin Ţurcanu şi echipa de manageri de la spital nu ar trebui să o ia ca o ofensă personală. Vrem să facem ceva pentru comunitate. Îi solicit domnului Iliuţă să vină cu un set de propuneri, să vedem şi noi care sunt contractele, de ce anumite secţii nu merg bine iar altele sunt suprapopulate. Sănătatea nu se joacă la ruletă şi în dispute politice”, a spus Tamara Ciofu care a adăugat că şi-ar dori decomasarea unităţilor medicale.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad