Connect with us

Administratie

La începutul lunii septembrie vor demara lucrările privind extinderea reţelelor de apă-canalizare în zona Flămânzi

Published

on

nova apaserv22august

Proiectul „Extinderea reţelelor de apă şi canalizare în aglomerarea Flămânzi” face parte din proiectul major „Extinderea şi modernizarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare-epurare a apelor uzate în judeţul Botoşani”, proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune prin POS Mediu.

Proiectul „Extinderea reţelelor de apă şi canalizare în aglomerarea Flămânzi” are o valoare de 58,1 milioane de lei fără TVA şi vizează extinderea cu peste 63 de kilometri a reţelelor de apă şi peste 62 de kilometri a reţelelor de canalizare. Licitaţia a fost câştigată de firma Tehnic Assist care va demara lucrările la încputul lunii septembrie.

Potrivit reprezentanţilor Nova Apaserv, odată cu finalizarea investiţiei, numărul abonaţilor va creşte semnificativ.

„Prin implementarea acestui proiect, vom creşte foarte mult numărul de abonaţi. De la aproximativ 300 cât avem acum, la 4500. Este o extindere de proporţii a reţelei de apă şi canalizare. Important este să aduci apă pe strada respectivă. Având în vedere că este o aglomerare importantă a judeţului, populaţia aşteaptă aceste servicii de apă şi canalizare. Nu ne închipuim că 4500 de noi abonaţi se vor racorda imediat”, a precizat Cătălin Fetcu, director tehnic Nova Apaserv.

Potrivit reprezentanţilor Nova Apaserv, din experienţa altor judeţe, la apă se vor racorda peste 90% din locuitorii oraşului Flămânzi iar la canalizare vor fi probleme.

Lucrurile nu stau foarte bine în ceea ce priveşte restul contractelor de lucrări. La ora actuală mai sunt încă patru contracte nesemnate iar termenul de finalizare a proiectului este decembrie 2015.             

 „Din cele 14 contracte care trebuiau semnate, nouă sunt de lucrări. Până acum, avem semnate cinci contracte de lucrări. Timpul este foarte scurt şi sperăm ca toate celelalte contracte să demareze cât mai repede”, a spus Gabriel Cârlan, directorul general al Nova Apaserv.

La ora actuală, este finalizată procedura de atribuire a contractratului care vizează îmbunătăţirea  nămolului în staţiile de tratare a apei Bucecea şi Cătămărăşti. De asemenea, mai sunt trei proiecte mari în reevaluare. Este vorba de reţele apă-canalizare Botoşani, reţele Dorohoi şi conducta Ştefăneşti – Săveni.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad