Connect with us

Evenimente

Incendiul devastator de la Schitul Lebada a fost lichidat FOTO

Published

on

incendiu biserica (4)

Mai multe echipaje de pompieri au reusit sa stinga incendiul izbucnit la Schitul Lebada dupa aproape trei ore. Dupa primele informatii furnizate de pompieri focul a pornit dupa ce una dintre maicute a lasat in chilie o candela sau o lumanare aprinsa in apropierea unui geam.

Din cauza vantului, perdeaua a atins candela sau lumanarea si asa s-a produs incendiul. Interventia pompierilor a fost ingreunata din cauza lipsei de apa din zona.
Acoperisul schitului a fost distrus in totalitate, iar flacarile au fost stinse cu greu intrucat a fost vorba de o constructie din lemn.

Sase echipaje de pompieri au intervenit pentru a stinge incendiul, in ajutorul acestora sarind mai multi credinciosi.
“Dificultatea misiunii a constat in faptul ca aceasta constructie este preponderent din lemn tratat cu o serie de materiale combustibile, respectiv ulei de in. Lipsa surse de apa pentru alimentarea autospecialelor o alta problema care a ingreunat actiunea si inevitabil modul de aprindere a incendiului, se pare ca a fost ca urmare a unei lumanari sau candele lasata aprinsa in chilia de la mansarda.

La acest moment incendiul este lichidat si urmeaza verificarea tututor surselor care se pot reaprinde si indepartarea oricarui risc”, a declarat Radu Anton, seful ISU Botosani.

Schitul, care a fost ridicat in spatele padurii de la Zaicesti, apartine de Manastirea Guranda si a fost sfintit in anul 2011.

incendiu biserica (3) incendiu biserica (2) incendiu biserica (1)

incendiu biserica lebada (4) incendiu biserica lebada (3) incendiu biserica lebada (2) incendiu biserica lebada (1) incendiu schit lebada

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad