Connect with us

Administratie

Cu o lună înainte de alegerile prezidenţiale, Guvernul Ponta va oferi bani primăriilor din judeţul Botoşani

Published

on

ponta primari prefectura (9)

La sfârşitul lunii septembrie, Guvernul Ponta va face o rectificare bugetară pozitivă şi va oferi bani primăriilor care se confruntă cu probleme financiare precum şi celor care au proiecte în derulare. Practic, cu o lună înaintea alegerilor prezidenţiale, primarii vor beneficia de fonduri de la Guvern iar în schimbul banilor vor trebui să se implice activ în campania electorală.

Senatorul PSD Doina Federovici susţine că în judeţul Botoşani majoritatea primăriilor se confruntă cu probleme financiare şi că nu au bani pentru plata salariilor până la sfârşitul anului. Salvarea lor va veni  la sfârşitul lunii septembrie de la premierul Victor Ponta, candidatul social dmocraţilor la alegerile prezidnţiale.

„Am discutat în ultima perioadă cu primarii din judeţul Botoşani şi majoritatea mi-au semnalat faptul că în mai multe zone, începând din luna septembrie nu mai au fondurile necesare pentru plata angajaţilor şi pentru a asugura plăţile sociale. Toate aceste doleanţe ale primarilor au fost discutate cu reprezentanţii guvernului. La rectificare bugetară care va avea loc la sfârşitul lunii septembrie, toate solicitările care vor veni din teritoriu vor fi analizate şi aceste primării vor primi sumele aferente astfel încât nicio primărie să nu rămână cu angajaţi neplătiţi. Şi anul trecut judeţul Botoşani a primit 50,4 milioane pentru a fi achitate plăţile însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi. Solicit primarilor şi Direcţiei de Finanţe să întocmească cât mai repede situaţia centralizatoare şi să o transmită săptămâna viitoare la Ministerul de Finanţe”, a precicizat senatorul PSD Doina Federovici.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad