Connect with us

Evenimente

Anchetă la primăria Darabani pentru un prejudiciu de 9 miliarde. Fostul şi actualul primar chemaţi la audieri

Published

on

Darabani

Luni au fost audiaţi la Serviciul de Investigare a Fraudelor, primarul oraşului Corneliu Aroşoaie împreună cu contabila Rodica Ilaş, iar în ziua următoare a urmat Andrei Budianu, şeful Biroului achiziţii publice şi implementare proiecte-programe din cadrul Primăriei Darabani. Poliţiştii vorbesc de un prejudiciu de 9 miliarde de lei vechi la bugetul statului.

Ancheta a fost declanşată ca urmare a raportului întocmit de Curtea de Conturi după controlul efectuat anul trecut la Primăria Darabani. Speţa principală este iluminatul arhitectural din Darabani în cazul căruia administraţia publică locală a fost obligată prin hotărâre judecătorească să plătească un „sac de bani” firmei controlate de consilierul local botoşănean Gheorghe Iavorenciuc. Chiar dacă primii funcţionari publici au fost citaţi în calitate de martori, se pare că va urma un „pelerinaj” al dărăbănenilor, şi nu numai, pentru a da explicaţii oamenilor legii, fapt confirmat şi de edilul şef al urbei.

„Am fost, am dat declaraţii, eu şi cu şefa contabilă am fost în calitate de martori. De aici încolo vor fi şi alte chemări. Probabil că vor fi chemaţi şi cei din fosta conducere şi vor da şi d-lor cu subsemnatul şi vor da şi explicaţiile de rigoare” a spus Aroşoaie, care a mai precizat că audierea sa nu a durat mai mult de jumătate de oră.

“D-l primar a fost audiat ca martor la noi într-un dosar care are ca obiect o infracţiune de abuz în serviciu reţinută în sarcina unor funcţionari de la Primăria Darabani, prejudiciul în dosar fiind în jur de 9 miliarde de lei vechi” a declarat pentru Darabaneni.ro, comisar de poliţieDaniela Gheorghiescu, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani.

Citeşte mai mult pe Dărăbăneni.ro

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad