Connect with us

Evenimente

Poliţiştii botoşăneni au descins la Penitenciarul Craiova

Published

on

penitenciar-craiova11

Poliţiştii din Botoşani efectuează o percheziţie în Penitenciarul Craiova, pentru identificarea unui bărbat bănuit de înşelarea mai multor persoane, prin prezentarea de calităţi oficiale false.

La data de 20 august, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Botoșani efectuează o percheziţie în Penitenciarul Craiova. În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – I.G.P.R..

Percheziţia se desfăşoară în cadrul unui dosar penal, în care un bărbat, încarcerat în unitatea de detenţie menţionată, este bănuit că ar fi comis mai multe înşelăciuni prin telefon.

Poliţiştii urmăresc identificarea şi ridicarea oricăror mijloace utile în probarea activităţii infracţionale a persoanei în cauză.

În fapt, din cercetări, a reieşit că, în luna august a anului curent, bărbatul ar fi apelat telefonic administratori şi gestionari ai unor societăţi comerciale, prezentându-se ca „procuror D.I.I.C.O.T.”.

Sub pretextul că au apărut erori de funcționare ale sistemelor de încărcare electronică a cartelelor de telefonie mobilă sau că s-au pus în vânzare cartele de reîncărcare ale căror coduri sunt eronate sau sunt false, bărbatul ar fi solicitat părţilor vătămate să tasteze unele coduri de încărcare telefonică pe aparatele Pay-Point sau să răzuiască codurile de pe cartele și să le comunice telefonic, spre a fi verificate.

Prin acest mod de operare, bărbatul ar fi obţinut mai multe coduri de reîncărcare ale unor cartele telefonice din diverse reţele de telefonie mobilă, pe care, ulterior, le-ar fi valorificat în scopuri personale.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a persoanei bănuite.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad