Connect with us

Sanatate

Peste 800 de botoşăneni şi-au făcut analize gratuite în Spitalul Judeţean, în aproximativ o lună

Published

on

spital analize1

De mai bine de o luna, de cand laboratorul central din incinta Spitalului Judetean de Urgenta a intrat in contract cu Casa de Sanatate, sute de asigurati din Botosani au venit si si-au facut analize gratuite. Oamenii au avut la mana bilet de trimitere de la medicul de familie sau medicul din Ambulatoriu si au beneficiat, astfel de analize gratuite.

Au fost peste 800 de asigurati intr-o singura luna, care si-au facut analize atat in laboratorul central, cat si in laboratorul de la maternitate. De exemplu, in laboratorul din Mavromati vin si cate 45 de persoane pe zi.

spital analize

“Cred ca luna aceasta, sumarea biletelor a trecut de numarul de 800, deoarece am constatat o suma pentru fiecare bilet de trimitere mai mica. Noi avem o suma totala pe luna, de 72.000 de lei, pe cele doua laboratoare, din Mavromati si cel din Maternitate. Daca biletul de trimitere este mai mic de 100 de lei, atunci creste catre 1.000 de persoane pentru care noi noi executam analizele lunar”, a declarat Codruta Plesca, sef laborator Spitalul Judetean de Urgenta.

Pentru analize medicale, la cele doua laboratoare,  din Mavromati si de la maternitate, casa de  sanatate aloca lunar 72.000 de lei.
In incinta  laboratorului de la Mavromati functioneaza  trei compartimente: biochimie, imunologie si  hetamologie. O echipa de specialisti lucreaza cu  aparatura performanta, care poate furniza si sute de rezultate pe ora.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad