Connect with us

Educatie

Peste 500 de posturi disponibile în învăţământul botoşănean

Published

on

profesori examen (2)

Profesorii care nu sunt titulari şi care doresc să lucreze în învăţământ, în următorul an şcolar, au la dispoziţie 529 de posturi dintre care 286 de posturi complete. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că până acum au fost ocupate peste 300 de posturi în urma examenului de titularizare şi a primei etape de repartiţie a suplinitorilor.

„Încă ne aflăm în plin calendar de desfăşurare a mobilităţii cadrelor didactice. A existat etapa de titularizare. Anul acesta s-a titularizat, în urma concursului, 101 cadre didactice. 223 de cadre didactice, în şedinţa publică din 4 august, au primit catedre ca profesori suplinitori calificaţi. Urmează ca 529 de posturi, complete şi incomplete (286 complete), să fie ocupate în etapele următoare”, a spus Mihaela Huncă, inspector şcolar general al IŞJ Botoşani.

În perioada 27-29 august va mai avea loc o şedinţă publică în care se încearcă ocuparea tuturor posturilor cu personal calificat. În cazul în care vor rămâne posturi neocupate, se apela la profesori pensionari.

„Mai există în jur de 120 de cadre didactice care nu au fost repartizate în primele două etape, ele urmând să fie repartizate în şedinţa publică din 27-28-29 august. La începutul anului şcolar, preconizăm să avem asigurat personalul didactic necesar în toate unităţile de învăţământ. Nu vor fi cadre necalificate la începutul anului şcolar”, a adăugat Mihaela Huncă.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad