Connect with us

Administratie

Victor Ponta nu este îngrijorat de ultimele cifre economice ale României

Published

on

ponta16mai920(1)

Conform comunicatului oficial al Eurostat privind creşterea economică în UE, publicat astăzi, economia României s-ar afla în recesiune, aflându-se în al doilea trimestru consecutiv de scădere. Asta nu reprezintă un motiv de îngrijorare pentru primul ministru Victor Ponta.

„Trebuie să le spunem oamenilor cum stăm. Pe primul semestru din 2014, faţă de primul semestru din 2013, avem o creştere de 2,6%. Important este că avem 150.000 de locuri de muncă în plus şi că avem încasări bugetare şi pe fonduri europene. Europa a primit astăzi o veste proastă. Zona euro este din nou în recesiune şi vorbim de motoarele Europei, de Germania, Italia, Franţa. Asta înseamnă că România, mai puţin va reuşi să-şi menţină ritmul de creştere economică. Trebuie să ne îndreptăm către alte pieţe, către Turcia, către China, zona Asiatică, Africa”, a spus Victor Ponta care exclude orice parteneriat economic cu Rusia.

„Toate relaţiile economice între Europa şi Rusia vor merge pe termen scurt şi mediu, din prost în mai prost. Vreau să avem stabilitate. Pe primele şase luni avem creştere a exporturilor, avem creştere a consumului. Încercăm să păstrăm acest lucru. Trebuie să investim mai mult în infrastructură”, a adăugat primul ministru.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad