Connect with us

Sanatate

Vaccinurile BCG si antihepatitic lipsesc in continuare

Published

on

maternitate nou nascuti

Din sectia de obstetrica si ginecologie lipsesc doua vacinuri  importante, iar numarul bebelusilor externati din spital fara a fi imunizati creste alarmant.

De doua luni Maternitatea Botosani nu mai are nicio doza de vaccin impotriva  tuberculozei si a hepatitei B, iar in acest rastimp peste 300 de belusi nu au fost imunizati impotriva tuberculozei si a hepatitei B. Nevaccinarea la  timp inseamna riscuri grave privind starea de  sanatate a micutilor, sustin medicii pediatri. Exista, totusi, promisiuni ca cele doua vaccinuri  importante vor fi distribuite catre Directia  de Sanatate Publica, in aceasta luna.

“La nivelul judetului Botosani, aceste vaccinuri lipsesc cam din luna iunie. Din informatiile care le avem, in cursul lunii august se va solutiona aceasta problema, a lipsei celor doua vaccinuri, iar bebelusii care s-au nascut si nu au fost vaccinati in aceasta perioada vor fi programati si vor beneficia de vaccin”, a declarat Silvana Tudorache, director  DSP

Vaccinarea bebelusilor care nu au fost imunizati  impotriva hepatitei B la nastere, in spital, va fi  facuta prin intermediul medicilor de familie,  atunci cand acestia vor primi de la DSP vaccinul  necesar.  Cat despre vaccinul BCG, acesta va fi facut in maternitate.
Reprezentantii Ministerului Sanatatii au  dat asigurari ca primele doze de  vaccin  vor  ajunge in toate maternitatile din Romania  in cel mai scurt timp. Intarzierea a fost cauzata  de faptul ca Romania nu  mai produce aceste  vaccinuri.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad