Connect with us

National

Traian Băsescu: România a intrat în recesiune, criza este aproape. Cauza este proasta guvernare

Published

on

basescu

Traian Băsescu a anunţat, joi, că economia României a intrat în recesiune. Preşedintele a criticat guvernul pentru introducerea noilor taxe, pentru incapacitatea de a atrage investiţii străine şi fonduri europene şi a subliniat că de vină pentru problemele economiei este proasta guvernare.

Preşedintele Traian Băsescu a criticat dur “proasta guvernare” a executivului Victor Ponta şi a anunţat că, în mod oficial, potrivit standardelor UE, România este în recesiune tehnică.

Iată declaraţiile preşedintelui:

O scurtă informaţie, fără a dori să intru în polemică cu propaganda guvernamentală. Am mai văzut acest film, cu un guvern căruia îi duduia economia, şi lui Ponta îi duduie economia, în cap.

Prima afirmaţie pe care o fac este aceea că în conformitate cu standardele UE, România a intrat în recesiune. Indiferent ce definiţie a utilizat “dottore”, vă invit să vedeţi definiţia pe care Eurostat o dă recesiunii. Înseamnă două trimestre succesive cu scădere a creşterii economice faţă de trimestrul anterior. România se află în această situaţie, chiar dacă faţă de anul 2013 are o uşoară creştere. Deja economia a intrat în declin şi este un declin de două trimestre consecutive.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad