Connect with us

Sanatate

Veşti proaste pentru angajaţii Spitalului Judeţean Mavromati. VEZI ce se întâmplă cu salariile acestora

Published

on

spitalul judetean Botosani

Primesc sau nu lefuri mai mici din toamna? Este o intrebare la care raspunsul este foarte greu. Pana la aceasta data, salariatii din Spitalul Judetean de Urgenta nu stiu daca acel plan de masuri care vizeaza redresarea economica a  unitatii ii va afecta la lefuri.

Conducerea unitatii medicale lucreaza la acest plan impreuna cu reprezentantii din comitetul director si sindicatele, si nu se stie cu certitudine cum vor reusi sa faca economii, in conditiile in care unitatea are probleme financiare, iar bugetul este insuficient.
Chiar si asa, managerul spitalului, Viorel Iliuta a spus ca incearca sa gaseasca o formula care sa nu afecteze personalul unitatii.

“Obligatoriu avem doua categorii de surse de cheltuieli care trebuie reduse, pe de o parte cheltuielile cu munca vie, cu salariile, si aici vedem pentru, ca sunt voci care sustin ideea ca tot personalul spitalului sa participe la acest efort, dar mie mi se pare o masura comunista, nu sunt de acord eu, iar pe de alta parte posibilitatea de a taia de la sectiile care nu isi fac treaba sau o fac in exces, este o masura pe care eu as agrea-o dar nu este legiferata, nu am baza legala să procedez asa si va trebui sa gasim o formula care sa afecteze cat mai putin salariatii pentru ca acestia, indiferent ce statut au in spital, isi fac treaba”, a spus Viorel Iliuta, manager Spitalul Judetean de Urgenta.

Sindicatele din sanatate au spus ca nu vor  accepta reduceri salariale in randul angajatilor  pentru redresarea economica a unitatii.
Iar, in conditiile in care, oamenii vor fi taiati la sporuri, liderii sindicali vor pregati un program vast de proteste.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad