Connect with us

Sanatate

Se anunţă noi proteste în sistemul sanitar din Botoşani

Published

on

protestsanatate3

Cadrele medicale din Spitalul Judetean de Urgenta ai de gand sa protesteze, daca reprezentantii unitatii medicale le reduc salariile.

Oamenii in halate albe sunt extrem de nemultumiti fata de planul de masuri propus de conducerea spitalului, care spun ei, cuprinde reducerea sporurile cu peste 20%. In cazul in care nu vor ajunge la un numitor comun cu reprezentantii unitatii medicale, anagajatii vor face pichetari si proteste, de saptamana viitoare. In plus, acestia sustin ca reducerile salariale vor duce la plecari din sistem.

“Datoriile nu se datoreaza angajatilor si ele in mare parte au ca o cauza principala subfinantarea sistemului sanitar. Factorii decizionali care sunt implicati si raspund in mod direct de o buna finantare a sistemului, trebuie sa faca toate demersurile pentru obtinerea unui buget real de functionare a unitatii medicale”, a spus Lia Temciuc, lider Sanitas.

De altfel, liderii sindicali din sanatate vor avea o intalnire cu sefii Spitalului Judetean pe aceasta tema. In functie de raspunsul pe care il vor primi vor decide daca, de saptamana viitoare, vor iesi in strada.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad