Connect with us

Evenimente

Jandarmii vor asigura ordinea public la manifestările culturale şi sportive

Published

on

jandarmi pietonal

În perioada 08 – 10 august, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani va asigura ordinea şi liniştea publică la manifestările cultural-artistice şi sportive organizate în judeţul Botoşani.

De vineri şi până duminică, jandarmii vor fi alături de participanţii la prima ediţie a Festivalului “Zilele Nordului”, manifestare organizată în oraşul Darabani, în cadrul căreia au loc diverse activităţi cultural-artistice, inclusiv concerte de muzică populară şi de muzică rock în aer liber.

În aceeaşi perioadă, jandarmii vor lua măsurile necesare pentru prevenirea comiterii unor fapte antisociale pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoşani, unde se desfăşoară cea de-a IX- a ediţie a  Festivalului Cântului, Jocului, Portului şi Meşteşugarilor, unde vor participa meşteri populari, fanfare şi formaţii de muzică populară din Covasna, Iaşi, Harghita, Maramureş, Bistriţa, Prahova, Argeş, Republica Moldova ş.a.

Duminică, începând cu ora 17.00, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani va asigura ordinea şi liniştea publică la meciul de fotbal, disputat în cadrul etapei a III- a a Ligii I la fotbal, de echipele F.C. Botoşani şi F.C. Astra Giurgiu.

Misiunile sunt executate în cooperare cu efective de poliţie, pompieri , poliţie locală şi  reprezentanţi ai firmei de securitate care asigură măsuri de ordine în interiorul Stadionului municipal Botoşani, cu ocazia desfăşurării meciurilor de fotbal ale F.C. Botoşani pe teren propriu.

Participanţii la aceste manifestări sunt sfătuiţi să solicite în cel mai scurt timp intervenţia forţelor de ordine, în mod direct sau prin apel 112, atunci când observă sau când sunt chiar ei victimele unor fapte antisociale, pentru a fi luate măsurile legale ce se impun, potrivit competenţelor.

Comercializarea băuturilor alcoolice în localurile de alimentaţie publică din apropierea stadionului este interzisă în intervalul orar 15.00 – 19.00, administratorii acestora fiind înştiinţaţi cu privire la acest aspect.

Jandarmeria recomandă spectatorilor să vină la stadion începând cu ora deschiderii porţilor de acces , pentru a fi evitată aglomeraţia în zona punctelor de intrare şi să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea duce la manifestări violente .

Având în vedere că printre microbiştii de pe stadion sunt femei şi copii, adresăm spectatorilor rugămintea de a avea un limbaj decent şi un comportament civilizat la adresa jucătorilor, oficialilor, forţelor de ordine şi altor spectatori. Reamintim, totodată, faptul că adresarea de injurii poate fi sancţionată contravenţional, conform prevederilor legii nr.4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu amendă de la 150 lei la 400 lei sau cu prestarea a 70-120 ore de activităţi în folosul comunităţii.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad