Connect with us

Evenimente

Contrabandistă prinsă de jandarmi

Published

on

jandarm tigari

Ieri dimineaţă, un echipaj de jandarmi a depistat, în Piaţa Centrală, o femeie în vârstă de 45 de ani din municipiul Botoşani, care oferea spre comercializare 140 pachete de ţigări de diferite mărci, fabricate în Republica Moldova.

Deoarece nu a putut prezenta documente justificative pentru ţigările găsite asupra sa şi nici nu era autorizată să execute activităţi de comerţ de acest gen , jandarmii i-au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”.

Această faptă asimilată infracţiunii de contrabandă este prevăzută şi sancţionată de  art.270, alin. 3, din Legea 86/2006 modificată şi completată prin O.G.54/2010, cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, fiind predată lucrătorilor de poliţie din cadrul Serviciul de Investigare a Fraudelor Botoşani, împreună cu actele procedurale întocmite, pentru continuarea verificărilor.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad