Connect with us

Administratie

Victor Mihalachi dă o lovitură de 58 de miliarde, după un an de contestaţii şi procese

Published

on

victor mihalachi

Firma Victor Cosntruct a câştigat un proiect în valoare de 58 de miliarde de lei vechi, în oraşul Flămânzi. Iniţial, licitaţia a fost câştigată de firma Condacia dar după un an de contestaţii la CNSC şi de procese în instanţă, firma Victor Construct a obţinut un verdict favorabil.

Este vorba de proiectul privind reabilitarea a patru monumente istorice printre care şi biserica de lemn de la Prisacani construită în 1656. Acest proiect a fost depus în urmă cu mai mulţi ani dar abia în 2013 a intrat la finanţare. Licitaţia organizată de primăria Flămânzi a fost câştigată de firma Condacia care a avut o ofertă cu circa patru miliarde de lei vechi mai avantajoasă decât firma Victor Construct. Reprezentanţii firmei Victor Construct au contestat rezultatul licitaţiei la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. S-a constatat că licitaţia fost corect organizată şi că s-a respectat legislaţia. Firma Victor Construct a mers în instanţă iar magistraţii au decis că trebuie să se facă o nouă reevaluare. Comisia de licitaţie a primăriei Flămânzi a dat din nou câştig de cauză firmei Condacia iar Victor Construct a contestat încă o dată.

„Ne chinuim de mai bine şase luni. Am desemnat câştigătorul dar din păcate s-a intrat într-un blocaj. Firma care a pierdut licitaţia a contestat la CNSC. Contestaţia a fost respinsă. Apoi a mers la Curtea de Apel dar cei de la Curtea de Apel ne-au trimis la reevaluare. Din nou am dat câştigătoare firma care a venit cu preţul cel mai mic pentru că acesta a fost criteriul de departajare. Firma care a pierdut, a constestat din nou la CNSC. Pentru acest an avem un grafic de rambursare de 20 de miliarde de le vechi dar am făcut foarte puţine cereri de rambursare. Sunt vreo 16 miliarde pentru execuţie dar lucrările nici măcar nu au început. Termenul de implementare al proiectul este 18 luni, începând din august 2013”, ne-a spus Dan Oloeriu, primarul oraşului Flămânzi.

De partea cealaltă, Victor Mihalachi, patronul firmei Victor Construct consideră că el trebuia să fie desemnat câştigător încă de prima dată. Pentru că nu s-a întâmplat acest lucru, omul de afaceri botoşănean a atacat decizia comisiei de licitaţie.

„Eu am atacat legal iar justiţia mi-a dat dreptate. Nu contează că firma care a câştigat licitaţia a avut oferta mai mică. Ăla nu este în regulă, a făcut nişte lucruri. Am trimis la primărie, să-l dea afară. Primăria nu l-a dat afară ci l-a trimis mai departe. CNSC-ul trebuie să-mi dea dreptate mie iar primăria trebuie să mă dea câştigător. Nu mă interesează că nu mă simpatizează ăla sau ăla. Eu vreau să fiu corect, cinstit şi să-mi fac treaba. Să nu-mi spună mie primarul că eu nu ştiu să dau cu tencuială”, a spus Victor Mihalachi care a adăugat că în această după amiază a primit răspunsul de la CNSC şi că a avut câştig de cauză în acest litigiu.

Primarul oraşului Flămânzi spune că în hârtia primită de la CNSC nu scrie că firma Victor Construct este câştigătoare ci că trebuie reevaluate ofertele. “Am primit răspunsul de la CNSC şi nu scrie că Victor Construct a câştigat licitaţia. Scrie că trebuie reevaluate ofertele. Eu nu am nicio legătură cu desemnarea câştigătorului. Este o comisie de licitaţie din care primarul nu face parte. Acea comisie va reevalua ofertele şi va da o hotărâre“, a declarat Dan Oloeriu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad