Connect with us

Administratie

Un oraş din judeţul Botoşani va avea transport local cu maxi-taxi

Published

on

maxitaxi

Locuitorii oraşului Flămânzi precum şi cei din satele arondate acestuia vor beneficia de transport public local. Primăria Flămânzi intenţionează să organizeze o licitaţie privind concesionarea mai multor trasee de maxi-taxi care să acopere toate oraşului cât şi satele arondate.

Dan Oloeriu, primarul oraşului Flămânzi, spune că s-a făcut o analiză şi că s-au purtat discuţii inclusiv cu agenţii economici pentru a vedea dacă aceştia sunt interesaţi să se înscrie la licitaţie. Mijloacele de transport vor circula prin mai multe zone ale oraşului Flămânzi precum şi prin satele arondate acestuia.

„Vom face un sistem de maxi-taxi în Flămânzi şi în satele arondate. Este vorba de Prisacani, Chiţoveni, Poiana. Am avut discuţii cu un operator din zonă. El vrea să-şi facă o staţie în centrul oraşului Flămânzi iar de aici, cetăţenii să plece cu un alt autocar spre Iaşi, Botoşani sau altă destinaţie. Vrem să fie un circuit iar un microbuz să treacă prin toate zonele, la un anumit interval de timp”, a precizat Dan Oloeriu.

Problema este că în anumite zone, drumurile nu sunt asfaltate iar pentru a pune în aplicare planul privind transportul local, trebuie realizate o serie de investiţii.

„Suntem pregătiţi. Avem un studiu de fezabilitate pentru modernizarea a încă 12 kilometri de drum. Vrem să asfaltăm şi drumurile care în prezent sunt pietruite. Problema este că se semnează greu protocolul cu Comisia Europeană. Aşteptăm ghidurile de finanţare pentru a putea demara proiectele”, a precizat primarul oraşului Flămânzi.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad