Connect with us

National

Rusia a mobilizat circa 20.000 de militari la graniţa cu Ucraina

Published

on

Foto: rbnpress.info

Foto: rbnpress.info

Rusia ar putea utiliza pretextul unei misiuni umanitare pentru a invada estul Ucrainei, avertizează Alianţa Nord-Atlantică, denunţând suplimentarea efectivelor militare ruse staţionate în apropierea frontierelor ucrainene.

“Rusia a mobilizat circa 20.000 de militari pregătiţi de luptă la frontiera de est a Ucrainei. Este o situaţie periculoasă”, afirmă, potrivit AFP, Oana Lungescu, purtătorul de cuvânt al NATO.

“Rusia ar putea folosi pretextul unei misiuni umanitare sau de menţinere a păcii pentru a trimite militari în estul Ucrainei”, a adăugat oficialul NATO, acuzând autorităţile ruse că susţin în continuare insurgenţii proruşi şi permit tranzitul armamentului şi combatanţilor.

“Este vorba de un conflict alimentat de Rusia. Îndemnăm în continuare Rusia să retragă toate forţele militare de la frontierele Ucrainei, să oprească traficul de armament şi să exercite influenţă asupra separatiştilor înarmaţi pentru ca aceştia să depună armele şi să renunţe la violenţă”, a încheiat Oana Lungescu.

Citeşte mai mult pe Mediafax

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad