Connect with us

Administratie

Măsuri împotiva inundaţiilor, în judeţul Botoşani

Published

on

inundatii Miletin512

Administratorii drumurilor naţionale şi judeţene şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă vor trebui în aceste zile să decolmateze şi să verifice podurile şi podeţele de pe arterele rutiere din judeţ, ca măsuri de prevenire a inundaţiilor.

Prefectul Costică Macaleţi a transmis solicitări în acest sens în cadrul videoconferinţei desfăşurate marţi, 6 august, mcoordonată la nivel central de către viceprim-ministrul Gabriel Oprea. În acest context Inspectoratului Şcolar şi Direcţiei de Sănătate Publică li s-au trasat sarcina de a dispune curăţarea burlanelor şi a tuturor căilor de scurgere a apei la şcoli, grădinţe şi alte construcţii aflate în aria de competenţe, astfel încât ploaia să nu provoace deteriorări ale imobilelor.

Mai mult, prefectul judeţului a solicitat Sistemului de Gospodărire a Apelor să informeze primăriile din judeţ despre obligaţia de a curăţa rigolele şi secţiunile podurilor, ajutând, dacă este cazul cu buldoexcavatoarele din dotare. Şi Garda de Mediu va trebui, conform celor solicitate de reprezentantul Guvernului, să ia măsurile legale privind rampele neautorizate de gunoi din judeţ.

„Prognozele meteorologice nu anunţă ploi abundente în zona Botoşaniului în următorul interval, dar, aşa cum s-a mai întâmplat vara asta, pot apărea fenomene extreme pe zone restrânse, cu precipitaţii de peste 30, 40, chiar 60 de litri pe metrul pătrat. Îi rog pe domnii primari să scoată excavatoarele şi să decolmateze şanţurile şi rigolele, să preîntâmpine necazurile pe care apele le pot aduce.”, a spus, printre altele, prefectul Costică Macaleţi.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad