Connect with us

Evenimente

Ţigări de contrabandă transportate cu o căruţă

Published

on

caruta tigari

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat un cetăţean român care transporta cu o căruţă 10.000 ţigarete cu timbru de acciză R. Ucraina, pe care a declarat că le-a descoperit în apropierea liniei de frontieră.

În data de 1 august, în baza unei informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Dorohoi şi S.T.P.F. Botoşani  – I.T.P.F. Iaşi au declanşat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu tutun.

În cadrul acestei acţiuni, în jurul orelor 17.00, poliţiştii au depistat şi reţinut, pe direcţia localităţii de frontieră Hilişeu-Crişan, o persoana care se deplasa cu un atelaj hipo în care se afla un colet voluminos, acoperit cu iarbă.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul este cetateanul roman D.B.D. cu domiciliul pe raza judeţului Botoşani. Barbatul a declarat că a găsit coletul în apropierea liniei de frontieră.

Coletul conţinea cantitatea de 10.000 ţigarete marca Monte Carlo, cu timbru de acciză Republica Ucraina.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 4.444 lei a fost reţinută în vederea confiscării, iar cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi pentru identificarea tuturor persoanelor  implicate.

tigari pachet colet tigari

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad