Connect with us

Evenimente

Foc scăpat de sub control la Dobârceni

Published

on

ISU incendiu512

Un foc aprins pentru a distruge mai multe resturi vegetale adunate din gospodăria unui localnic din satul Bivolari, comuna Dobârceni, lăsat nesupravegheat, s-a transformat într-un incendiu care a mistuit cinci tone de furaje şi a degradat alte trei.

S-a întâmplat luni după – amiază. Focul lăsat nesupravegheat a aprins furajele din apropiere. Pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea incendiului puţin înainte de ora 15.00. Spre locul indicat s-au deplasat trei echipaje din cadrul Gărzilor de Intervenţie Ştefăneşti şi Truşeşti, cu trei autospeciale cu apă şi spumă. La sosirea gărzii de intervenţie, ardeau furajele existând pericolul ca flăcările să se extindă la clădirile din gospodărie. Incendiul a fost stins în mai puţin de o oră, fiind protejate de foc casa, o anexă gospodărească şi şase tone de furaje. Valoarea bunurilor salvate a fost estimată la cca. 70.000 de lei. Pagubele au fost evaluate la cca. 1.500 lei.

I.S.U. Botoşani recomandă cetăţenilor să respecte regulile şi măsurilor de apărare împotriva incendiilor specifice utilizării focului deschis pentru arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi resturilor vegetale.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad