Connect with us

Administratie

Ţurcanu a găsit soluţia în problema gunoiului: „Mingea este un curtea Urban Serv”

Published

on

florinturcanu27febr

Preşedintele Consiliului Judeţean a fost prezent la întâlnirea organizată de primarul Portariuc şi în care s-a dezbătut problema deşeurilor din judeţul Botoşani. Florin Ţurcanu susţine că sunt soluţii şi că totul depinde de Urban Serv, societate aflată în subordinea Consiliului Local.

„Vom transmite tuturor primăriilor care trebuie să ia act de preţul pe care noi o să-l impunem şi condiţiile de preluare a gunoiului. Mingea este un curtea Urban Serv. Legislaţia făcută de PSD spune foarte clar că platforme temporare pot fi făcute doar în mediul urban. Cel târziu la 1 septembrie vom putea să operăm, adică să închidem depozitul de la Botoşani. Dacă nu retrăgea proiectul de pe ordinea de zi, problema era clarificată. Voi vorbi cu cei doi viceprimari, să convoac o şedinţă extraordinară şi să aprobe condiţiile clare iar Urban Serv să primească gunoiul din judeţ”, a spus Florin Ţurcanu care a adăugat că Urban Serv va trebui să încheie contract cu fiecare primărie din judeţ. În cazul în care costurile de transport al deşeurilor de la Rediu şa Stăuceni vor fi mai mari decât s-a estimat, diferenţa va fi achitată de către primării.

„Primăriile pot subvenţiona dacă se impune o sumă suplimentară în ceea ce priveşte gunoiul. Primarii trebuie să dea aceste hotărâri, să facă un contract cu Urban Serv iar Urban Serv îşi va face treaba. A fost o întâlnire pur politică a primarului şi a încercat să facă un spectacol şi să mute responsabilitatea în curtea Consiliului Judeţean”, a adăugat Florin Ţurcanu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad