Connect with us

Administratie

INCREDIBIL Dezastrul de pe strada Primăverii, provocat de PRIMĂRIA Botoşani. Victor Mihalachi: „Nu ai cu cine vorbi. Eu vreau să lucrez şi să termin cât mai repede”

Published

on

strada primaverii 30iulie11

Firma Victor Construct a câştigat, în toamna anului trecut, licitaţia privind execuţia lucrărilor de modernizare a străzii Primăverii din municipiul Botoşani. Potrivit contractului, termenul de execuţie este de 24 de luni iar modernizarea acestei străzi importante a municipiului Botoşani ar urma să fie finalizată în noiembrie 2015.

După semnarea contractului, angajaţii firmei Victor Construct au demarat lucrările la trotuare urmând ca reabilitarea străzii să se facă în acest an. În primăvară, nu s-a întâmplat acest lucru. Ca şi cum nu ar fi ştiut, primarul Ovidiu Portariuc s-a arătat surprins că termenul de execuţie este de 24 de luni şi afirma că se va implica personal astfel încât să se finalizeze lucrările mai devreme. În urmă cu aproximativ o săptămână, au început în sfârşit lucrările la partea carosabilă. A fost adus un utilaj de frezat iar muncitorii erau pregătiţi de treabă. A apărut şi primarul Portariuc, într-o nouă încercare de a mai câştiga ceva la capitolul imagine. S-a lucrat vreo două-trei zile după care utilajele au fost trase pe dreapta. Au mai rămas doar câţiva muncitori de la Victor Construct care montează pavele între liniile de tramvai. Problema este că în momentul de faţă se circulă mult mai dificil ca înainte de începere lucrărilor iar şoferii îşi distrug maşinile.

L-am contactat pe patronul firmei Victor Construct şi astfel am aflat că sunt nişte neconcordanţe între proiect şi situaţia reală şi că de fapt nici nu trebuia să se înceapă frezarea asfaltului vechi până nu se clarificau lucrurile dar asta s-a întâmplat deoarece primarul Portariuc a vrut să mai puncteze o dată la capitolul imagine şi să demonstreze că îşi face treaba.

„Sunt nişte neconcordanţe în proiect care nu au fost prinse. Eu vreau să lucrez. Am maşini de frezat, am pornit. La linia de tramvai nu este clar, se clatină. Ei trebuie să trimită o echipă de la primărie şi de la proiectare şi să ne punem de acord. Cum fac intrarea în bloc, cum fac intrarea la parcare. Oamenii sunt revoltaţi. Eu torn asfaltul, oamenii nu au unde parca maşinile, nu pot intra în bloc. Eu respect total proiectul şi beneficiarul dar să vină şi să clarificăm lucrurile. Le-am făcut adreseze, i-am chemat la discuţii dar nu ai cu cine vorbi”, ne-a declarat Victor Mihalachi.

În plus, termenul de doi ani pentru execuţia lucrărilor nu a fost solicitat de către firma Victor Construct ci a fost impus în contract de către primăria municipiului Botoşani. Omul de afaceri Victor Mihalachi susţine că are capacitatea de a finaliza lucrare în toamna acestui an dar trebuie să primească o garanţie de la primărie că îşi încasează banii.

„Cred că de asta s-a şi făcut contractul pe doi ani. Puteau să spună: până în septembrie 2014 trebuie terminate lucrările. De ce l-au făcut pe doi ani? Cu perioada de iarnă, se poate ajunge până la doi ani şi jumătate. Pune banii, fă proiectul complet şi facem lucrările. Eu vreau să termin cât mai repede pentru că eu pierd dacă tot o lungesc. Am acolo organizare de şantier, am oameni, am utilaje”, a adăugat Victor Mihalachi.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad