Connect with us

Sanatate

Peste 100 de botoşăneni băgaţi în spital de căpuşe

Published

on

spitalpacientiupu

Capusele au cucerit fara probleme campurile sau parcurile si au trimis in spital zeci de botosaneni. Din luna iunie si pana in prezent, nu mai putin de 150  de oameni au cerut ajutorul medicilor, dupa ce au fost muscati de aceste insecte.

98 de oameni sunt din luna iunie, si 52 din luna iulie.Fenomenul a pus in garda si autoritatile locale. Reprezentantii Primariei vor contracta o firma care sa se apuce de dezinsectia impotriva capuselor.

Aceste insecte pot sa transmita boli foarte grave. De aceea, pacientii au nevoie de ajutor de specialitate si sub nicio forma nu trebuie sa incerce singuri sa scoata insectele din corp.

“Li s-a acordat primul ajutor in Unitatea de Primiri Urgente si apoi au fost transferati la sectia de bol infectioase pentru tratament de specialitate”, a declarat Ioan Asaftei, director de ingrijiri Spitalul Judetean de Urgenta.

Capusele traiesc in vegetatia padurilor si a parcurilor, perioada maxima de activitate a lor fiind martie – octombrie. Ca sa nu le picati victime, ar fi bine sa va acoperiti cat mai mult corpul, sa nu purtati pantaloni scurti si tricouri.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad