Connect with us

Evenimente

Campanie derulată de poliţiştii botoşăneni

Published

on

masinapolitierutiera

În perioada iunie – septembrie 2014, Inspectoratul General al Poliţiei Române, în parteneriat cu Societatea de Asigurări Groupama desfăşoară la nivel naţional, Campania „INFRACTORII TE POT CUNOAŞTE MAI BINE DECÂT CREZI”, campanie ce are drept scop informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor şi tâlhăriilor.

Poliţiştii au derulat activităţi în cadrul Campaniei de prevenire a furturilor şi tâlhăriilor „INFRACTORII TE POT CUNOAŞTE MAI BINE DECÂT CREZI” în oraşul Săveni.

În data de 29.07.2014, poliţiştii din cadrul IPJ Botoşani -Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalităţii, împreună cu poliţişti de proximitate din cadrul Poliţiei oraşului Săveni şi inspectori de asigurări din cadrul Groupama .

Asigurări Botoşani  au desfăşurat  o acţiune  de prevenire a tâlhăriilor, furturilor din locuinţe şi furturilor din auto pe raza oraşului Săveni.

Astfel, poliţiştii au participat la o serie de întâlniri cu angajaţi ai unor societăţi comerciale,  ocazie cu care aceştia au fost informaţi cu privire la modalităţile de evitare a victimizării în situaţiile menţionate. În cadrul acestor activităţi au fost distribuite materialele preventive realizate în cadrul campaniei.

Recomandări  preventive  – Pentru a reduce riscul ca tu să devii victima unor evenimente neplăcute, facem câteva recomandări care te pot ajuta să te protejezi împotriva tâlharilor.

Cum să ț­ii tâlharii la distanță?

În locuri publice:

Evită deplasările prin zone mai puțin circulate sau izolate (câmpuri, parcuri, șantiere, terenuri virane);

Când transporți sume mari de bani, fă tot posibilul să fii însoțit și de o altă persoană de încredere;

Păstrează asupra ta cât mai puțini bani;

Evită să consumi băuturi alcoolice atunci când ai asupra ta sume mari de bani;

Dacă agresiunea se produce într-un loc public, să nu ai rețineri în a solicita ajutorul celor aflați în zonă și chiar de a riposta fizic – o astfel de reacție îl poate determina pe agresor să te lase în pace și să părăseasca locul în grabă.

Atenție! În cazul în care integritatea corporală sau viața îți sunt puse în pericol, renunță la bunurile pretinse de agresor. Reține însă cât mai multe semnalmente

ale acestuia: înălțime, trăsături ale feței, semne particulare, vestimentație, particularități în vorbire sau în comportament și depune de urgență o reclamație, în care să sesizezi cele petrecute, la cea mai apropiată unitate de poliție.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad