Connect with us

Administratie

BĂTAIE DE JOC PE BANI PUBLICI. Primăria BOTOŞANI a tocat mai bine de un miliard pe un audit inutil şi care nu poate fi folosit

Published

on

primariabotosani512

În urmă cu an, primăria municipiului a comandat firmei Price Waterhouse Coopers un audit la societăţile Locativa şi Urban Serv, aflate în subordinea Consiliului Local Botoşani. Pentru acest audit, primăria municipiului Botoşani a plătit numai puţin de 23.000 de euro.

Săptămâna trecută, primarul Ovidiu Portariuc a ieşit într-o conferinţă de presă în care a anunţat că a primit rapoartele de audit de la cle două societăţi şi a spus nişte chestiuni de ordin general. În aceeaşi conferinţă de presă, Ovidiu Portariuc declara că le-a solicitat directorilor de la Urban Serv şi Locativa să organizeze la rândul lor conferinţe de presă şi să prezinte rezultatele auditului şi măsurile care vor fi luate.

În această după amiază, Cătălin Flutur, directorul gteneral al SC Locativa SA a organizat o conferinţă de presă în care a precizat că potrivit actelor semnate şi a clauzelor din raport, nu are voie să ofere nici cel mai mic detaliu.

„Săptămâna trecută, domnul primar a spus în legătură cu acel raport că directorii societăţilor Locativa şi Urban Serv vor face o conferinţă de presă în care vor prezenta în mod transparent conţinutul şi concluziile raportului. În momentul în care am fost invitat la primărie, pentru prima dată în mod oficial, m-am prezentat, am semnat o hârtie precum că am preluat raportul în care se precizează: Am procedat la predarea şi respectiv primirea a raportului de analiză diagnostic a societăţii Locativa SA, din perspectivă economică şi organizaţională, cu obligaţia respectării confidenţialităţii a tuturor informaţiilor cuprinse în acest raport”, a declarat Cătălin Flutur.

flutur catalin locativa

Conform clauzelor de confidenţialitate, raportul nu poate fi pus în, lipsa acordului firmei Price Waterhouse Coopers, la dispoziţie sub orice formă, în tot sau în parte, niciunei alte persoane, cu excepţia celor menţionate în contract. Nici în original şi nici în copie. Potrivit contractului, raportul este destinat numai pentru informarea şi uzul primăriei Botoşani.

„Această societate nu este condusă de directorul general. Conform legii, societăţile din România sunt conduse de consiliile de administraţie. Eu mi-aş fi dorit să informez Consiliul de Administraţie pe care l-am convocat pe data de 25 iulie dar nu am putut să le spun niciun cuvânt pentru că nu am voie. La fel de convins sunt că nici domnul primar nu poate să spună Consiliului Local ce se află în raport, pentru că nu are voie”, a adăugat Cătălin Flutur.

Raportul a fost transmis de către Price Waterhouse Coopers în data de 22 noiembrie 2013.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad