Connect with us

Administratie

Primăria a devenit proprietara gunoiului din municipiu. Cei care adună PET-urile riscă dosare penale

Published

on

gunoi ghena container

Conform ultimei modificări legislative în ceea ce priveşte salubritatea, autoritatea publică locală devinde proprietarul deşeurilor din punctele de colectare de pe raza comunei, oraşului sau municipiului. Astfel, PET-urile, cartoanele sau sticla vor putea fi valorificate doar de către Urban Serv, firmă care are contract cu primăria Botoşani.

Reprezentanţii Urban Serv susţin că se pot obţine venituri importante din valorificarea anumitor deşeuri dar în ultima perioadă nu mai reuşit să le colecteze deoarece erau o serie de persoane fizice care făceau acest lucru în fiecare noapte. Odată cu intrarea în vigoare a modificărilor legii salubrităţii, aceste persoane riscă să fie acuzate de furt. Mai mult, centrele de colectare a PET-urilor, hârtiei sau sticlei nu mai pot achiziţiona de la persoanele fizice ci doar de la societăţile autorizate.

„Autoritatea publică locală devinde proprietarul deşeurilor din punctul de colectare. Orice sustragerea deşeului, indiferent de categoria lui, reprezintă furt şi se pedepseşte ca furt. De asemenea, societăţile comerciale care vor achiziţiona începând cu luna septembrie aceste PET-uri, de la persoane fizice, vor fi considerate complice la furt. Au dreptul să achiziţioneze numai de la operatori licenţiaţi şi autorizaţi”, a precizat Simion Drelciuc, director general Urban Serv.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad