Connect with us

Administratie

Sorescu: „Suntem contratimp la tot ce înseamnă proiectul pe care îl avem la operatorul de apă”

Published

on

Florin Turcanu, Gheorghe Sorescu conferinta de presa CJ

Reprezentanţii Consiliului Judeţean nu sunt foarte mulţumiţi de modul cum au decurs lucrurile în cadrul proiectul de 100 de milioane de euro care vizeză reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare. Gheorghe Sorescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, spune că în primul trimestru s-au reţeazat doar 600 de metri de reţele.

„Noi facem nişte raportări trimestriale în ceea ce priveşte lungimea reţelelor de apă şi canalizare care se construiesc în judeţul Botoşani. În trimestrul trei al anului trecut era zero, în trimestrul patru… În trimestrul unu din acest an s-au construit vreo 600 de metri de reţea de apă şi canalizare. Îmi doresc să vină vremea în care să raportăm zeci şi sute de kilometri de reţele. Mă bucur să aud că lucrurile se vor desfăşura mai repede decât au fost programate. Suntem contratimp la tot ce înseamnă proiectul pe care îl avem la operatorul de apă, proiect de peste 100 de milioane de euro”, a spus Gheorghe Sorescu.

 

Acest proiect are nouă componente de lucrări până în momentul de faţă sunt semnat doar patru contracte. Reprezentanţii Nova Apaserv estimează că până în luna octombrie se vor semna toate contractele iar firmele care vor câştiga, vor avea un an la dispoziţie pentru execuţia lucrărilor.

„Avem contracte semnate pe patru din cele nouă componente de lucrări. Săptămâna viitoare se va semna şi contractul de construire colectoare canalizare la Tudora. Avem în evaluare contractul privind îmbunătăţirea treptei de tratare a nămolului în staţiile de tratare Cătămărăşti şi Bucecea. Sperăm ca într-un termen scurt să semnăm şi al şaselea contract de lucrări. Sperăm ca ultimele trei contracte de lucrări, Reţele Botoşani, Reţele Dorohoi şi conducta Ştefăneşti-Săveni, să le semnăm în octombrie”, a precizat Cătălin Fetcu, directorul tehnic al Nova Apaserv.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad